De deur van …

Anneloes Jansen

Hoi, ik ben Anneloes Jansen, 29 jaar oud en ik ben HR Adviseur bij Alpha Deuren.

Hoe ben je in dit vakgebied terecht gekomen?
Na de middelbare school ben ik HBO Bedrijfskunde gaan studeren. Tijdens het 3e jaar van mijn studie ben ik stage gaan lopen op een recruitment/HR-afdeling bij een technisch bedrijf. Die ervaring beviel me erg goed en na mijn afstuderen wilde ik graag start gaan maken in de wereld van HR.

Wat me aanspreekt in HR is de combinatie van het werken met mensen en cijfers. Nadat ik was afgestudeerd, ben ik gaan werken als HR Recruitment Consultant en dit beviel mij goed. Alleen na een tijdje kwam ik er achter dat ik meer wilde dan alleen recruitment. Daarom besloot ik om een deurtje verder te gaan kijken en zo kwam ik bij Alpha terecht.

Hoe ben je dan bij Alpha terecht gekomen?

Nadat ik had besloten dat ik toch meer op zoek was naar het brede aspect van HR, wilde ik een werkgever vinden die hierop aansloot. Ik kwam toen Alpha tegen. De omvang en de ambitie in het bedrijf sprak me gelijk enorm aan. Alpha is een groot bedrijf, maar heeft tegelijkertijd een warme en toegankelijke sfeer. Bovendien wilde ik graag werken binnen een productiebedrijf. Vanwege de snelheid waarmee dingen gebeuren en de dynamische omgeving. Daarnaast zocht ik een platte organisatie. De gesprekken die ik tijdens mijn sollicitatieperiode heb gevoerd bevestigden dit gevoel. Nu ben ik al sinds begin 2021 werkzaam bij Alpha en dat bevalt me nog steeds erg goed.

Hoe ziet de HR-afdeling eruit?

Het team bestaat naast mij uit een HR Manager en sinds de zomer is ons team ook versterkt met een HR stagiaire, leuk om te zien hoe zo’n iemand ook weer extra dynamiek toevoegt. Heel anders dan begin dit jaar, toen ik in verband met diverse personeelswisselingen ook een tijdje alleen op de HR afdeling heb gezeten.

Verder zie ik Start People ook wel als onderdeel van ons team. Vanuit Start People zijn 2 dames elke dag bij Alpha aanwezig en zij bekommeren zich om de uitzendkrachten. Daarnaast is er een externe partij die 3 keer per maand bij ons op locatie aanwezig is voor de salarisadministratie.

Ik denk dat mijn collega’s me zien als een open, ietwat bescheiden persoon die altijd bereid is om te helpen. De medewerkers zien mij vaak als het gezicht van de afdeling.

Op welke periode kijk je met trots terug?

Ik ben er trots op dat er sinds afgelopen zomer een stap is gezet op het gebied van HR. Zo is er nu een strakkere inrichting van processen. Ook ben ik nu bezig met het uitrollen van de employer branding en het Alpha DNA. Voor de toekomst wil ik de HR-afdeling een stukje moderner inrichten. Daardoor groeit Alpha ook en dat is wat we willen. Er liggen nog veel ontwikkelingen op de plank om opgepakt te worden.  

Ook heb ik er twee nieuwe directe collega’s bij. Voorheen zat ik een periode alleen. Het was toen een uitdaging om de afdeling in mijn eentje draaiende te houden. Ik moest prioriteit stellen om essentiële zaken aan te pakken. Mijn doorzettingsvermogen kwam hier wel even om de hoek kijken. Er konden destijds even geen nieuwe projecten worden opgezet. Dat vond ik heel jammer, want dit vind ik juist het leukste om te doen, omdat je dan echt kan zorgen voor verbetering voor de mensen die bij Alpha werken.

Natuurlijk kreeg ik ook tegenslagen onderweg. Ik heb daarvan geleerd om me meer te verplaatsen in andermans schoenen. Niet iedereen heeft dezelfde visie als ik en het is de kunst om elkaar goed te begrijpen.

Heb je bepaalde routines aangenomen in je werk?

In mijn dagelijkse werk heb ik een paar routines aangenomen, zoals het starten van mijn dag met een kopje koffie en het checken van de mail. Daarnaast hebben we op vrijdagmiddagen een vast overleg waarbij we altijd chips op tafel hebben staan, wat het einde van de werkweek altijd wat gezelliger maakt.

Bovendien wordt er hier echt veel gelachen. Er is ruimte voor grappen. Ik denk dat daar het Achterhoeks karakter een groot onderdeel in speelt. Zo gebruik ik zelf ook wel de grap “We gaan deur” wanneer iemand een vast contract krijgt na een tijdelijk contract.

Daarnaast wil ik tegen mijn collega’s zeggen, laten we er samen wat moois van maken. We gaan deur naar jouw toekomst.