De deur van …

Bob Velthausz

Hai, ik ben Bob Velthausz, 38 jaar oud en ik ben Spare Parts Manager bij Alpha deuren.

Hoe ben je bij Alpha terecht gekomen?

In tegenstelling tot velen, ben ik niet via de traditionele studieroute terecht gekomen in dit vakgebied. Ik ben namelijk in 2009 begonnen bij Alpha Deuren als uitzendkracht in het magazijn. Iemand die ik kende werkte ook bij Alpha en die heeft me destijds getipt. Hij raadde me aan om hier te komen werken, omdat het een leuke werkgever is en een leuke baan.

Mijn eerste functie binnen Alpha was Order Picker op de dozenafdeling, destijds dus als uitzendkracht. Ik switchte toen naar verschillende afdelingen, van bochten afdeling naar de staanders afdeling. Toen ben ik nog even operator geweest en werd ik kort daarna werkvoorbereider. Alpha bood veel kansen aan mij, dit heeft me altijd geïnspireerd en nu ben ik trots om de manager van de afdeling Spare Parts te zijn. Doorgroeimogelijkheden zijn er dus genoeg bij Alpha. 

Ik ben al 14 jaar bij Alpha, niet alleen vanwege de kansen die ik hier heb gekregen, maar ook omdat ik Alpha een mooi bedrijf vind. Er liggen veel kansen hier en die pak ik altijd met beide handen aan.  

Hoe is het op de afdeling Spare Parts?

Momenteel heeft de afdeling Spare Parts 7 teamleden. Het voelt soms nog een beetje nieuw en onwennig, maar ik krijg de juiste hulp en ondersteuning. Dat maakt het voor mij een stuk makkelijker. Ik zie het echt als weer een nieuwe uitdaging binnen Alpha.

Mijn collega’s vinden mij echt een workaholic. Ik ben veel met mijn eigen werk bezig, maar ook met dat van anderen. Als ik een idee of mening ergens over heb, dan laat ik dat weten. De meeste collega’s waarderen dit wel. Daarnaast ben ik conflict vermijdend. Als manager is het soms een uitdaging, maar ik streef naar een balans waar iedereen tevreden is.

Wat maakt jou anders dan jouw collega’s?

Ik denk dat ik een groot voordeel heb aan mijn werkverleden. Ik begrijp de producten en de praktische kant van ons werk. Bovendien heb ik nauwe banden met onze productiemedewerkers, sommigen waren zelfs mijn directe collega’s, wat de samenwerking enorm vergemakkelijkt. Samenwerking staat hier hoog in het vaandel.   

Waar ben je echt trots op?
Ik ben er trots op dat ik nu de manager mag zijn van Spare Parts. Het feit dat ik als voormalig uitzendkracht deze positie heb bereikt, voelt als een prestatie. Mijn doorzettingsvermogen en leergierigheid hebben me hier goed bij geholpen. Ik ben ook altijd bereid om een stapje extra te zetten, dat heeft me ook geholpen met het bereiken van deze functie.

Ik heb mezelf in de tussentijd ook beter leren kennen. Zo ben ik bijvoorbeeld geen ster in het voeren van slecht nieuws gesprekken. Mijn emotionele betrokkenheid bij de medewerkers maakt deze gesprekken lastig. Het zijn namelijk mensen met wie je graag samenwerkt en die je graag mag.

Hoe zie je de toekomst bij Alpha voor je?

Mijn hoogtepunt (tot nu toe) bij Alpha is het behalen van de titel manager. Alleen soms zou ik alleen manager van Spare Parts willen zijn. Ik ben nu namelijk nog best veel bezig met nevenwerkzaamheden. Want naast manager van Spare Parts, ben ik ook druk voor SAP en SPC. Ik kijk erg uit om in de toekomst de processen meer te verbeteren en verdere specialisatie in mijn rol. Ik ben dus nog lang niet uitgeleerd bij Alpha.

Heb je nog een advies voor je collega’s?
Gewoon deurwerken. Nee, dat is een grapje, maar Alpha is een veelbelovende werkgever op verschillende afdelingen (ik kan het weten). Het bedrijf groeit en ontwikkelt zich, dus met de juiste instelling en betrokkenheid zul je zien dat er genoeg kansen zijn om door te groeien binnen Alpha. Bovendien heerst hier een informele sfeer en wordt er veel gelachen. Hoewel ik niet altijd op de afdeling ben om alle grappen mee te maken, merk ik dat mensen hier echt op hun plek zitten.