De deur van …

Jamie Lieftogt

Hallo, ik ben Jamie Lieftogt, 21 jaar oud en ik werk op de verkoopafdeling van Alpha waar ik verantwoordelijk ben voor klanten in Oostenrijk, Zwitserland en op de Balkan.

“De deur van Alpha ging voor mij open in het voorjaar van 2023.”
Na mijn studie Technische Bedrijfskunde aan het Saxion in Deventer, begon ik mijn loopbaan als werkvoorbereider bij mijn vorige werkgever. Door een onverwachtse wending stopte mijn carrière daar. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een mooie uitdaging en dat was het moment waarop ik besloot een open sollicitatie in te sturen aan Alpha.

Ik reisde elke dag met de trein naar Deventer en zo kwam ik elke dag langs Alpha op. Ik merkte dat ze vanuit school meer stuurde op de grote steden, maar ik wilde graag in de Achterhoek blijven. Toen ben ik via Google Maps gaan rondneuzen in de Achterhoek en kwam ik Alpha tegen. Ik herkende het van de treinreis en heb toen mijn sollicitatie ingediend. Naast mijn sollicitatie bij Alpha had ik nog 2 andere sollicitaties lopen. Uiteindelijk heb ik voor Alpha gekozen, omdat de sfeer er erg goed is. Dat is voor mij het belangrijkste.

In het sollicitatieproces heb ik ook een dagje meegelopen waarbij ik de kans kreeg om verschillende afdelingen te verkennen. Uiteindelijk trok de verkoopafdeling mijn aandacht vanwege het boeiende klantcontact en de leuke sfeer op de afdeling.

Waarom koos je voor Alpha?
Voor mij draait alles om de sfeer. Je brengt ten slotte vijf dagen per week op je werk door, dus waarom zou je er dan geen leuke tijd van maken? Op de verkoopafdeling van Alpha heerst er een erg goede sfeer. Hoewel we allemaal ons eigen plekje en specificatie hebben, helpen we elkaar tijdens drukke periodes en werken we nauw samen. Ik denk dat mijn collega’s mij beschrijven als zelfstandig, behulpzaam, een harde werker en collegiaal. Daarnaast denk ik dat mijn jonge energie en frisse kijk op zaken iets extra’s toevoegen aan het team. Bovendien biedt Alpha tal van doorgroeimogelijkheden, zelfs als je niet specifiek bent opgeleid voor een bepaalde functie. Ik heb de wens om door te groeien, en ik heb gemerkt dat klantcontact echt mijn passie is, ook al was verkoop niet mijn specialiteit.

Wat is er essentieel in jouw werk?

Bij Alpha draait het allemaal om klanttevredenheid. Het gevoel dat je krijgt wanneer je klanten een goed aanbod kunt doen en technische ondersteuning kunt bieden, is onbetaalbaar. Het is geweldig om waardering van klanten te ontvangen, want dat is uiteindelijk waarom we dit werk doen.

Binnen Alpha zie ik kansen voor groei, vooral op het gebied van digitalisering en automatisering. Ik hoop dat ik daar in de toekomst aan kan bijdragen.

Heb je dagelijkse gewoontes op de werkvloer?

Op onze afdeling halen we koffie voor elkaar en tijdens de pauze ga ik graag wandelen of pingpongen met collega’s. Klantcontact is een dagelijkse routine geworden en daardoor leer ik mijn klanten echt kennen. Elke dag is anders, dat maakt het werk afwisselend en interessant.

Bij Alpha speelt humor een grote rol op de werkvloer. Dit komt ook dagelijks terug. Collega’s kennen elkaar goed en grappen zijn essentieel voor de sfeer.
Een van mijn meest nuttige grappen is “Met de deur in huis vallen,” die ik vaak gebruik om moeilijke telefoongesprekken wat lichter te maken.

Wat is je hoogtepunt bij Alpha?

Hoewel ik nog geen specifiek hoogtepunt heb bereikt bij Alpha, kijk ik uit naar bijvoorbeeld de beurs in februari, waar ik klanten persoonlijk ga ontmoeten en Alpha zal vertegenwoordigen. Alpha is momenteel bezig met het doorvoeren van positieve ontwikkelingen. Vanwege de groeimogelijkheden die het bedrijf te bieden heeft, zie ik mezelf nog lang bij Alpha zitten.   

Wat is jouw advies aan je collega’s?
Mijn advies aan collega’s is best simpel: ga mee met de bedrijfscultuur, zolang die bij je past. Help elkaar en waardeer elkaars inspanningen, want samenwerking is belangrijk voor ons succes.

Wat zijn jouw toekomstplannen?
Ik wil graag blijven groeien binnen Alpha, hoewel de specifieke richting nog niet vaststaat. Ik voel me momenteel op mijn plek en kijk ook uit naar de gebruikelijke levensmijlpalen, zoals het vinden van een eigen huis, het liefste in Wehl.

Heb je nog een leuke quote die je met iedereen wilt delen?  

“Ga elke dag fluitend naar het werk toe en ook naar huis. Het is niet de bedoeling dat je zondagavond opkijkt tegen de werkweek.”